Orange energi er det nye grøn

Har du i folkeskolens fysiklokale eller derhjemme prøvet at lave et kartoffel- eller citronbatteri? Så ved du, hvor reklamebureauet DBB Paris fik idéen til Tropicanas “selvlysende” billboard fra.

Kort fortalt kan en citron kombineret med kobber- og zinkelektroder igennem elektrolyse laves om til et batteri på mindre end 1 volt. Det ikke er meget, men hvis man serieforbinder 2.500 appelsiner, så har man pludselig et meget opsigtsvækkende billboard med egen strømkilde på 1.800 volt.

Det må siges at Tropicana opnår en stor stopeffekt og det oplyste budskab behøver ikke engang oversættes: “Energie Naturelle – Tropicana”

Appelsiner leverer ren og naturlig energi – både til billboardet og i Tropicanas produkter. Budskabet kunne ikke være klarere og det går perfekt i spænd med tidens enorme fokus på alternative energikilder. Appelsinerne blev selvfølgelig efterfølgende brugt til at lave biogas og kompost.

YouTube videoen viser også værdien og vigtigheden i at få dokumenteret sine guerilla marketing tiltag. Kampagnen har taget omkring 3 måneder at planlægge og udføre og da billboardet af natur var meget midlertidigt, var det vigtigt af få så stor eksponering som muligt i dets levetid.

Videoens meget høje produktionskvalitet viser tydeligt, at der har været stort fokus på, at den primære eksponering skulle komme herfra. Dette må siges at være lykkedes med næsten 1,3 millioner views. Og mon ikke den virale effekt er blevet hjulpet godt på vej af en markant seeding indsats?

Skrevet af Andreas Solgaard

Uddannet multimediedesigner, marketingkoordinator og e-concept developer. Partner i Beruf, som er et lille webbureau der arbejder med hjemmesider i WordPress og online markedsføring (bl.a. Google AdWords).

3 kommentarer

  1. Det lyder rigtig spændende!
    Jeg gad godt se omkostningsregnestykket for at bruge appelsiner som strømkilde – jeg tror desværre kun at det kan bruges som pr-stunt, og ikke så meget andet :)

  2. Og tænkt på alle de nye jobs, der ville opstå med at stå dagen lang og skifte appelsiner og elektroder :) Bevares, kilowatt prisen ville stige med nogen millioner procent. Men hey, masser af gratis c-vitamin til alle!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *