40.000 p-bøder blev et af DK’s største guerilla events

Earlybird.dk p-bøde

Det prisvindende koncept Earlybird.dk har i april haft travlt. De delte 40.000 falske bøder ud i København, for at gøre opmærksom på deres tilstedeværelse.

Det gav, som man nok regnede med, en del reaktioner, for udsigten til at skulle betale over 500 kr for sin parkering er mere end de fleste lige kan håndtere. En af partnerne bag firmaet, Brian Köster, havde denne oplevelse med en ulykkelig modtager af “bøden”:

Hun nærmest græd af lettelse, da jeg bad hende kigge lidt bedre efter. Jeg turde ellers næsten ikke fortælle hende, hvem jeg var, for det er jo ikke meningen, at folk skal blive så forskrækkede. Vi vil bare gerne fange folks opmærksomhed, så de lægger mærke til vores hjemmeside. Vi er en lille iværksættervirksomhed uden et stort annoncebudget, så vi er nødt til at satse”

Earlybird.dk p-bøde Earlybird.dk p-bøde

Københavnere har set det før

Det er ikke første gang, at vi her på bloggen skriver om falske p-bøder. Faktisk er vores mest læste, kommenterede og like’ede blogindlæg et interview med Liberal Alliances Laura Lindahl, som under valget i 2011 delte 10.000 “bøder” ud (dog ikke egenhændigt, red.). Dengang var der også mange reaktioner og det vil der nok også være næste gang nogen udfører sådan et guerilla stunt.

Brian Köster fra Earlybird.dk forsikrer dog om, at det ikke er et stunt de vil gentage, når de udvider til andre byer.

Skrevet af Henrik Christiansen

Henrik driver hjemmesiden du er på lige nu og har derudover en gratis hovedpinekalender, og en masse andre spændende projekter :)

2 kommentarer

  1. Personligt syntes jeg det var en fed gimmick, men er det overhovedet lovligt ? I og med det er i Earlybirds økonomiske og erhvervsmæssige interesse, er de så ikke på kant med ordensbekendtgørelsen ?

    Det er selvfølgelig nemmere bare at fyre den af og så tage eventuelle konsekvenser efterfølgende. De må være meget små, hvis overhovedet nogen.

  2. Det er mig bekendt ikke lovligt at smide flyers under vinduesviskeren. hvad en evt. straf er aner jeg ikke.

Leave a Reply