Viral markedsføring bliver ulovlig

Igennem de sidste år har vi her på bloggen fået os et omfattende netværk af eksperter og ledende personer indenfor viral og guerilla markedsføring i Danmark. Det er jo super spændende og vi har på nærmeste hold set mange love og regler om guerilla marketing blive til.

I sidste uge fik vi så desværre indsigt i en kedelig sag, som vil få kæmpe indflydelse på al markedsføring i Danmark. Viral markedsføring bliver nemlig ulovlig fra 1. august i år.

Vi har selvfølgelig gravet dybt og har i den anledning fundet frem til beslutningstagere og personer omkring Christiansborg, som kunne kaste lidt lys over denne bekymrende udvikling.

Det dur ikke, hvis alle og enhver kan sprede kommercielle budskaber

“Vi har haft en lang række kedelige sager, hvor anbefalinger fra kolleger, venner og bekendte er endt med dårlige oplevelser for ofrene. F.eks. madforgiftning på trods af en mundtlig anbefaling af stedet. Problemet er at det er svært at spore disse anbefalinger, når de går viralt. Alle spreder budskabet, men hvis hoved er på blokken, når det så går galt?”, spørger Hans Grehn fra Justitsministeriet retorisk.

“Derfor må vi gøre det ulovligt. Der skal være en klar afsender og modtager i markedsføring. Det dur ikke, hvis alle og enhver kan sprede kommercielle budskaber til hvem de nu har lyst til. Vi skal have tilliden tilbage – og det kan kun ske gennem lovgivning.”

Op til 3 år i fængsel

Oplægget, som vi har fået lov at se, lægger op til store bøder og fængsel i op til 3 år for grove overtrædelser.

Her fra Guerillamarketing.dk er vi selvfølgelig utrolig kede af udviklingen og har en bøn til dig, kære læser:

Tænk dig om en ekstra gang, inden du sender en video af en kat videre til dine venner. Eller anbefaler det nye nummer af Justin Bieber. For hvis modtageren ikke kan lide det, kan du ende med en stor bøde, når loven træder i kraft.

Skrevet af Andreas Solgaard

Uddannet multimediedesigner, marketingkoordinator og e-concept developer. Partner i Beruf, som er et lille webbureau der arbejder med hjemmesider i WordPress og online markedsføring (bl.a. Google AdWords).

5 kommentarer

 1. Hvor man kan gå ind og se den præcis lovgivning omkring dette?

  Er selv igang med produktionen er en youtube video der skal gå sørge for markedsføringen af vores virksomhed der snart starter op..

  Håber dette forslag kan tages til revurdering

 2. Hej Alexander.
  Tag det ganske roligt. Der er heldigvis kun tale om en aprilsnar :-) Vi glæder os til at se din video og håber at den bliver et viralt hit – det er der nemlig ingen love imod ;-)
  VH Andreas

 3. Det kraftedme for meget, de…

  … Hov, Vent..
  Arrrh, hoppede i med begge ben. Det var en af de bedre udførte af slagsen :)

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *